Bruger du allerede briller? 

Hvis du allerede nu bruger briller, eller har et par solbriller i nærheden, så kan du nemt og hurtigt finde frem til størrelsen. 
På indersiden af brillestellet vil der være oftest være skrevet nogle tal, som umiddelbart ikke giver mening. Med disse tal, er der ingen grund til at finde tommerstokken frem. 👍

Hvad betyder tallene? Fra venstre mod højre; glassets diameter i mm., afstanden henover næseryggen og til sidst stellets længde målt fra skruen bag glasset. 
På vores Round brille, vil det se således ud. 51-19-146.

For at finde frem til frontens bredde benyttes ligningen: (2x glassets diameter) + næseryggens afstand. Så i ovenstående eksempel er det: (2x51)+19 = 121mm. 

Er du i tvivl om, hvilken bredde brillen skal have?

Hvis du ikke har et par briller i nærheden, er der også en anden metode til at finde frem til en optimal størrelse til dig - den er også sjovere. 

  • Find et spejl, eller en god ven, så du kan måle afstanden mellem begge tindinger. Benyt eventuelt et par blyanter bag ørerne, for at sikre der bliver målt lige. Noter længden i millimeter, og gå herefter på opdagelse i vores sortiment. 

Ved valg af briller, er det meget svært at finde et par der passer 100% til din målte størrelse. Derfor gør det ikke noget at stellet svinger med +/- 3mm.

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse briller der vil passe dit hoved, er der et par tommelfingre regler der er gode at følge. 

  • Toppen af stellet bør ikke være højere end dine øjenbryn.
  • Stellet må ikke være bredere end dit ansigt. 
  • Bunden af glasset må ikke røre ved dine kinder - ej når du smiler, da dette vil forsage stor irritation. 
  • Find en stelstørrelse der passer med størrelsen af dit ansigt. Store briller, ser nødvendigvis ikke godt ud, på personer med små ansigter. 

Hvis du skulle have andre spørgsmål mht. størrelse eller andet, så står vi altid klar til at hjælpe dig. Skriv til os på hej@blueglass.dk, så gør vi vores ypperste for at svare dig hurtigst muligt.